ההצלחה הגדולה של ניר גלילי

הוא נולד ב-1955, שירת בצה"ל בשורת תפקידים בכירים והשתתף בכמה מהקרבות הקשים בתולדות הצבא, השכיל להתקדם גם במסלול האקדמי ולאחר שחרורו מצה"ל מילא בהצלחה תפקידי ניהול יוקרתיים – זהו סיפור ההצלחה המרשים של תת אלוף (מיל.) ניר גלילי.

השריונר שלא נרתע משום מכשול

גלילי – שמתגורר עם משפחתו במושב ביצרון שבדרום מישור החוף (בין אשדוד לבין גדרה, סמוך לקבוצת יבנה ולגן יבנה) – התגייס לצה"ל מעט לפני מלחמת יום הכיפורים וכשזו החלה בסתיו 1973 הוא מצא עצמו מפקד על טנק ולוקח חלק במערכה העזה ומונע את מה שנראה בתחילה כחורבן בית שלישי.

לאחר שוך הקרבות המשיך גלילי להתקדם במסלול הפיקוד בחיל השריון, ובמלחמה הבאה שבה השתתף, מלחמת לבנון הראשונה (שהחלה כשכוחות צה"ל החלו לנוע אל תוך לבנון בתחילת יוני 1982) הוא כבר היה סגן מפקד גדוד (גדוד 195 של חטיבה 500 בפיקודו של דורון רובין). גם במלחמה הזו, שהחלה כמבצע לטווח מוגבל ולזמן מוגבל והפכה למלחמה מתמשכת שהסתיימה סופית רק בשנת 2000 עם יציאת כוחות צה"ל מלבנון, השתתף ניר גלילי בקרבות מרים וכמובן שכסמג"ד האחריות שהוטלה עליו הייתה גדולה במיוחד. בפרט זכור הקרב הקשה בעין זחלתא שם נתקלה חטיבה 500 בהתנגדות סורית עוצמתית.

הצטיינותו של גלילי ובעיקר קור רוחו ותפקודו המופתי ברגעים הקשים במיוחד ויכולת קבלת ההחלטות המוצלחת שלו הפכו אותו מועמד טבעי לתפקידי פיקוד בכירים, ואכן בהמשך הדרך הוא מונה למפקד גדוד ולמפקד החטיבה כולה (כאמור חטיבה 500), למפקד עוצבת עידן (אוגדת מילואים שקודם לגלילי פיקדו עליה שלמה ינאי ושאול מופז) ולמפקד מל"י.

תפקידו האחרון בצבא – מפקד מל"י (בסיס האימונים המרכזי של זרוע היבשה, הלא הוא אותו בסיס ענקי שהחיילים מכירים אותו בעיקר בשם "צאלים" ושבעבר כונה גם באלי"ש) – הביא לידי ביטוי את מכלול יכולותיו של גלילי. תחת אחריותו היו שטח עצום ואלפי חיילים, והוא השכיל הן לפתח את הבסיס ואת מתחמי האימונים שבו והן לדאוג לרווחת הפרט וכמובן לבטיחותם של כל אותם חיילים ששירותו במל"י ושהגיעו להתאמן בו.

הרקורד האקדמי של ניר גלילי

ניר גלילי הוא בוגר לימודי תואר ראשון בהיסטוריה כללית – לימודים אותם השלים באוניברסיטת תל אביב. גם את התואר השני למד גלילי באוניברסיטה מובילה זו, כשבמקרה זה מדובר בלימודי מנהל עסקים למנהלים – תואר הנקרא Executive MBA ואשר אותו סיים גלילי בהצטיינות.

הניסיון הרב אותו רכש בצבא בתוספת הידע המתקדם והמעמיק שצבר בביה"ס לניהול ע"ש רקנאטי (שם למד לתואר שני) הפכו את גלילי למועמד טבעי לתפקידי ניהול איכותיים בשוק האזרחי, ואכן מייד לאחר שפשט את המדים החל תת אלוף (מיל.) ניר גלילי להוכיח את יכולותיו גם במערכות אזרחיות גדולות.

הזניק את שלמה sixt, הוביל את סונול

בין השנים 2000 ל-2010 כיהן תא"ל (מיל.) גלילי כמנכ"ל חברת "שלמה sixt" והפך אותה לחברת השכרת הרכב והליסינג המובילה בארץ.

כשמונה לתפקיד כלל צי הרכב של החברה המשפחתית הצנועה, שכמובן כבר החלה לצמוח ולהתפתח, כ-20,000 כלי רכב. כשגלילי פרש מהתפקיד (בשל הרצון למצוא אתגרים חדשים) היו ברשותה של שלמה sixt לא פחות מ-70,000 רכבים, ואינדיקציה נוספת לזינוק המרשים שחוותה החברה בעשור שבו כיהן גלילי כמנכ"ל הוא נתח השוק בו אחזה בסוף אותו עשור – כ-25%, כמו שתי מתחרותיה הגדולות, אוויס ואלבר, ביחד.

תפקידו הבא של גלילי היה מנכ"ל סונול, וגם אותה הוא הוביל בהצלחה ובפרט פיתח את תחום חנויות הנוחות שהתגלה כמקור רווחים מוצלח, ובפרט לאחר שהממשלה צמצמה את מנעד הרווחים בכל הקשור למכירת דלקים.

Speak Your Mind

*